Ahogy sok más család, úgy a királyi família is összegyűlik szenteste, hogy a keresztény vallás szerint együtt ünnepelje Jézus születését. Az est folyamán bőséges lakoma mellett beszélgetnek, társasjátékokkal játszanak, és természetesen lejátsszák kedvenc karácsonyi filmjüket.

Hogy melyik filmművészeti alkotásra esik a választás minden évben, azt maga Vilmos herceg árulta el a minap egy rádióinterjúban. Mint kiderült: a család egy örök klasszikusra esküszik.

Mielőtt lerántotta volna a leplet a 2003-ban készült vígjátékról, bővebben kifejtette családja karácsonyi hagyományait. A rádióhallgatók megtudhatták, hogy az ünnepek idején a legtöbbször Feliz Navidad és Mariah Carey ikonikus karácsonyi dala szól a palotában, a fiókból pedig minden évben előkerül a Monoploy és a Rizikó. 

Gyönyörű látni, ahogy a gyerekeim, György, Sarolta és Lajos együtt játszanak a testvérem gyerekeivel együtt játszanak. Alig várom, hogy ez újra megtörténjen!

– kiáltott fel az interjúban Cambridge hercege. Viccesen hozzátette: a játékok vesztese általában dühösen távozik az asztaltól.

Ha pedig mindenki kijátszotta magát, a család összegyűlik a televízió előtt, hogy bekapcsolja kedvenc karácsonyi filmjét, ami nem más, mint a 

Mi a manó? című alkotás Will Ferrellel a főszerepben.

Mindig megnevettet, akárhányszor látom

– állította Vilmos herceg, akinek legnagyobb vágya karácsonyra, hogy kedvenc focicsapata, az Aston Villa megnyerje soron következő meccsét.

(Elle)