Furcsa zajokra lett figyelmes otthonában egy férfi, aki a megmagyarázhatatlan jelenséget szüntelen a házának egyik fala felől észlelte. Egy nap gondolt egyet, és bontásba kezdett.

Az amerikai Tennessee államban, Germantownban élő férfi egy téglából épült családi ház tulajdonosa. A furcsa hangról először azt gondolta, csak utcazaj, ám a nesz idővel egyre hangosabbá vált. Egy idő után már aludni sem tudott tőle, úgy érezte: a fal valósággal életre kelt.

Arra gyanakodott, hogy egy csővezetékkel lehet gond, amivel maga is képes megbirkózni.

Végül fogott egy vésőt és egy kalapácsot, majd elkezdte kívülről kibontani a falat.

Vésés közben egy rovart látott berepülni egy, a téglák melletti lyukon, ahonnan már kipotyogott a fuga. Amikor leesett az első két tégladarab, a férfi akkor vette észre, valójában mivel is van dolga: egy méhkast pillantott meg a ház falában.

Ezután felkeresett egy méhészt, aki később hőkamerával készített felvételt a falszakaszról.

A képen egy óriási vörös folt rajzolódott ki, amiből kiderült: sokkal nagyobb a baj, mint gondolták.

A felvételen egy aprócska vörös pont is látható a centrumtól északnyugati irányban. Az a lyuk szolgált a méhkas bejáratául.

A falat tovább bontották, és mint kiderült, a hőkamera nem hazudott: egy gigaméretű méhkas rejlett a téglák mögött, a fal nagy részét beterítette.

Az igazi munka csak ezután következett. A szakembereknek olyan eljárással kellett eltávolítaniuk a kast, hogy a rovaroknak ne essen bántódásuk. A férfi alig győzött hálálkodni a méhészeknek, hiszen ha maga folytatta volna a bontást, akár bele is halhatott volna a procedúrába.

Facebook bejegyzésükben a szakemberek azt írták, ez az egyik legnagyobb méhsejt, amit valaha egy darabban láttak.

(Femcafé)