A tulajdonosok és ingatlanközvetítők 2021-ben 503 ezer eladó ingatlant hirdettek meg eladásra az ingatlan.com-on, négy százalékkal többet, mint 2020-ban. Az idei kínálatban is óriásiak voltak a különbségek, a  legdrágábban és legolcsóbban elkelt ingatlan ára között 764,6 millió forint volt a különbözet.

A legdrágábban eladott kúria Budapest XII. kerületében, a Svábhegyen található. A kétezer négyzetméteres telken fekvő 800 négyzetméteres,10 szobás családi házat januárban hirdette meg az akkori tulajdonosa, végül 765 millió forintért, júliusban kelt el.

A fővároson kívül Balatonfüreden talált gazdára a tavalyi év legdrágább vidéki ingatlana:  a 400 négyzetméteres régi villaépületet és a hozzá tartozó 2 ezer négyzetméteres telket tavaly ősszel, 480 millió forintért hirdették meg, végül tavaly februárban 50 millió forinttal olcsóbban, 430 millióért adták el.

A rangsor szerint a legolcsóbban elkelt ingatlan 350 ezer forintért talált gazdára a Békés megyei Sarkadkeresztúron. A 780 négyzetméteres telken található 60 négyzetméteres házban összesen kettő szoba található.

Még piacon a legdrágább ingatlan

A december végén még eladósorban lévő ingatlanok közül a legdrágább a budapesti Andrássy úton található, kétezer négyzetméter alapterületű palota. A 27 szobás, felújított kúriát 6 milliárd forintért hirdette meg az eladó.