Az egyre aggasztóbb méreteket öltő munkaerőhiány és a pandémia miatti nyitások-bezárások tavaly év végén a főváros egyik legnívósabb éttermének, a Keleti pályaudvar környékén található Olimpiának a bezárásához vezetett. Most egy újabb felejthetetlen vendéglátóhely jelentette be: végleg bezár.

A hazai fine dining egyik valóságos úttörője, a Csalogány26 nevű étterem a közösségi oldalán szívszorító videóban közölte vendégeivel, hogy végleg lehúzzák a rolót.

Fricska, Olimpia, Csalogány... szomorú azt látni, hogy azok az értékek tűnnek el, amelyek nem a gazdag emberek vagy a politikai szereplők hobbiéttermei. Azok a helyek zárnak be, amelyeket tisztességes, keményen dolgozó, mindent kockáztató séf-étteremvezető vállalkozók visznek, ahol sajnos számít, ha veszteség van, számít, ha emelkednek a költségek, ahol már nem lehet mindent megoldani úgy, hogy a tulajdonos még többet dolgozik. Az igazi hőseink buknak el. Szakmai műhelyek, amelyek már akkor is bátrak, kezdeményezőek és megújítók voltak, amikor még a mocsárban dagonyázott az egész szakma. Nagyon nagy kár értük

– fejtette ki véleményét a bezárásokról Facebookon Járosi Tamás, a balatoni Malackrumpli Bisztró tulajdonosa.

Az 1. kerületi Csalogány utcában található étterem üzemeltetői mindössze a következő felvételt tették közzé közösségi oldalukon január 2-án, ám az többet mond minden szónál:

(Femcafé)