Több olyan módszer kering a világhálón, amellyel sokak szerint befolyásolható, hogy születendő gyermekünk fiú legyen vagy lány. Léteznek tudományos szempontból megközelített technikák, és hiedelmeken, népi megfigyeléseken alapulók. Cikkünkben hármat mutatunk be.

1. Kémhatás

Egyes vélemények szerint az Y-kromoszómát hordozó hímivarsejtek csak lúgos környezetben képesek életben maradni, míg az X-kromoszóma hordozói a savasabb környezetet is túlélik.

Ennek nyomán sok nő vizsgáltatja meg hüvelyének kémhatását, majd annak változtatásával próbálják befolyásolni a születendő gyermek nemét.

2. Pozitúra

Sok pár szerint leendő gyermekük neme nagyban függ attól, milyen pozícióban szeretkeznek. Akik fiúra vágynak, nekik olyan pozitúrákat javasolnak, amelyek során mélyebbre lehet hatolni, és így a spermiumok közvetlenül a méhnyakhoz kerülhetnek.

A Bien.hu cikke szerint ugyanis az Y-kromoszómát hordozó spermiumok sérülékenyebbek, így biztosabbra mehetünk egy ilyen pozícióval.

via GIPHY

3. Naptár módszer

Eszerint a technika szerint rendszeres menstruáció esetén kiszámítható, hogy a havi vérzéstől számított hányadik napon milyen nemű gyermek fogan.

Ha a menstruáció 5. és 8. napja között fogan meg egy gyerek, akkor nagyobb a valószínűsége annak, hogy kislány érkezik.

A 9-10. napon megközelítően egyenlőek az esélyek mindkét nemre, míg a 11. naptól kezdve nagyjából négy napon keresztül a fiú esélyesebb.

Egy ezt kiegészítő elmélet szerint, mivel az Y-kromoszómát hordozó hímivarsejtek nagyjából 2 napig életképesek, ahhoz, hogy fiúnk legyen a legideálisabb, ha az ovuláció előtti két napban fogan meg a gyermek. Ha pedig a megtermékenyítés több mint két nappal peteérés előtt történik, nagyobb eséllyel lesz lányunk.