Egy mélyen vallásos család 1920-ban emelte a kastélyt a Megváltó számára. Úgy gondolták, ha Isten fia egyszer visszatér a Földre, New York-ot választja majd lakhelyéül.

A 2 és fél hektáros földön elhelyezkedő pompás, 1400 négyzetméteres kúriát a Griscom család New York legmagasabb pontjára, Bronx negyedben építtette, és Chapel Hillnek nevezte el.

A család olyannyira mélyen gyakorolta a keresztény vallást, hogy Griscom felesége tagja volt az Élő Krisztus Rendjének Külső Bírósága nevű vallási rendnek. Mivel dúskáltak a pénzben, hitük arra kötelezte őket, hogy méltó fogadtatásban részesítsék Krisztust, ha egyszer visszatér a Földre. 

Ennek megfelelően a lehető legjobb anyagokat használták fel az építkezéshez.

Az összes faanyag import francia dió, ezen felül valódi Tiffany ablakok, mészkő falak, a vatikánihoz hasonló márványpadló, hat kézzel faragott márvány kandalló és márvány fürdőszobák kaptak helyet az épületben, amelyben összesen 17 szoba található. Ezek közül 7 háló-, 5 pedig fürdőszoba.

Ezen kívül kialakítottak még egy könyvtárat, egy koktélbárt, egy otthoni edző- valamint mozitermet is.

A család leszármazottai azonban megrendülhettek hitükben, ugyanis meghirdették a kastélyt az ingatlanpiacon. Hirdetésükben külön kiemelték még a beépített fagyasztót, a beépített hangrendszert, a vízkezelő rendszert és az egész ház ellátására alkalmas generátort.

A Jézusnak szánt kúriát tehát bárkinek van lehetősége megvásárolni, aki rendelkezik az ehhez szükséges 2 és félmilliárd forinttal.

(megveszLAK)