Az albérletpiacon nemcsak hazánkban, hanem világszerte elszálltak az árak: egy 27 éves svájci lány úgy próbálja kigazdálkodni zürichi lakásának költségeit, hogy egy, az erkélyén felállított sátrat hirdetett meg kiadó lakóhelyként. Ezért pedig nem kevesebb, mint 173 ezer forintnak megfelelő svájci frankot kér.

Szeretnék valaki mással élni, és csökkenteni egy kicsit a lakbéremet. Ezért jutott eszembe a sátor ötlete

– fogalmazott Sandra, aki egy kétszemélyes, matracokkal, párnákkal és szőnyeggel ellátott vízálló sátrat helyezett el az erkélyén. A hirdetés szerint mosakodásra és étkezésre a lakás fürdőszobáját és konyháját használhatja a leendő bérlő. Extraként a „csillagos égre” néző, csodás kilátást jelölte meg.

Bár elsőre furcsa lehet egy ilyen hirdetésbe botlani, a fiatal nő szerint már többen is érdeklődtek nála, tekintve, hogy Zürich ezen részén nagyon nehéz lakást találni. Illetve ha sikerül is, a bérleti díj szinte megfizethetetlen.

Leglelkesebb érdeklődői egyébként diákok, akik kifejezetten menőnek tartják Sandra ötletét.

Mivel egy fedetlen erkélyről van szó, így feltehetőleg tavaszig nem talál magának bérlőt, Sandra azonban ezt sem bánja. Mindazonáltal fel kell kötnie a gatyáját, ha a sátor kiadásával hosszútávon számol bevételként: a svájci törvények szerint ugyanis biztosítani kell a világítást, gondoskodni kell a zaj- és tűzvédelemről, ha pedig a sátor sokáig a helyén marad, akkor a helyi építésügyi hatóság engedélyére is szükség van.

(24.hu)