A szoptatás a világ egyik legtermészetesebb dolga, a gyerekek pedig igencsak szabadszájúan tudnak nyilatkozni róla. A Bien.hu összegyűjtötte a kicsik legimádnivalóbb aranyköpéseit, ezek közül mutatjuk be az öt legviccesebbet.

A WHO adatai szerint ideális esetben a gyerekek elválasztása 2 és 4 éves kor között történik meg, de néhányan ennél tovább is igénylik az anyatejes táplálást. Ekkor pedig már meg is tudják fogalmazni, hogy mit jelent számukra az élmény. Íme:

1. A türelmetlen

Két éves lányom szeretett volna szopizni, bemászott az ölembe, felhúzta a pólómat, de melltartó is volt rajtam, amivel már nem boldogult, ezért hozzám fordult: anya, légy szíves! Levennéd a kupakot?

– írta egy édesanya.

2. A telhetetlen

Ez már kifogyott! Kérem a másikat!

via GIPHY

3. A precíz

Éppen indultunk valahová, az ajtóban állva még gyorsan átnéztem, hogy van-e minden a táskában, ami kellhet. A másfél éves lányom is gyorsan leltározta a dolgokat: ‘Labda?’ Eltettem, feleltem. ‘Autó?’ A kisautód is a táskában van. ‘Cici?’ Nálam van az is, ne aggódj!

– számolt be a vicces pillanatról egy másik anyuka.

4. Az adakozó

Miután megszületett a kistestvére, egy ideig tandem szoptattam, bár a nagyobbik lányomnak ez már inkább csak amolyan komfortcicizés volt, szerintem csak igényelte, hogy néha ő is odabújhasson. Egy ilyen alkalom után kelt fel mellőlem úgy, hogy: Na, befejeztem! Hagytam egy kicsit a huginak is!

5. Az ínyenc

Nagypapa kérdezgeti a gyereket: Neked mi a kedvenced? Torta? Fagyi? Eper? Gyerek válasza gondolkodás nélkül: A cici!

– kiáltott fel egy újabb anya egyik csemetéje.