A tavaly nyári olimpián a 23 éves német futó, Alica Schmidt nyerte el a játékok legszebb arcának járó koronát Tokióban. Ezzel temérdek rajongót, pontosabban közel félmillió plusz követőt szerzett magának az Instagramon. A téli olimpia február 4-ével startolt, az e-szezoni címért legalább hat gyönyörű női sportoló száll ringbe.

1. Jutta Leerdam

A 23 éves holland gyorskorcsolya-sztár remek esélyekkel indul. Az 1000 méter feletti világbajnok korábban a Women's Health című lap címoldalán szerepelt, az Instagramon pedig rendszeresen oszt meg szexi felvételeket több mint kétmillió követőjével.

2. Anna Seidel

A szintén 23 esztendős Seidel a németek egyetlen indulója rövid távú gyorskorcsolyán. Az alacsony szőkeség márciusban eltörte a sípcsontját és a fibuláját, jelenleg beugróként tartózkodik a téli olimpiai játékokon.

3. Juliane Seyfarth

A 31 éves síugró az olimpia előtt minden textilt ledobott magáról a Playboy felkérésére. A türingiai szépség nem először vetkőzött: Nayeli Rose álnéven futó közösségi oldalán rendszeresen tesz közzé pikán fotókat, szinte anyaszült meztelenül.

A többiek

A téli Miss Olimpia címre esélyes lehet még a 19 éves Alina Zagitova orosz műkorcsolya-hercegnő, a 22 esztendős Frida Karlsson svéd sífutó, valamint Kína „freestyle” reménysége, a modellként is tevékenykedő Eileen Gu. A 18 éves lány korábban a Vogue címlapján is feltűnt.

(Bild)