Utoljára az Aladdin betétdalának, az A Whole New World, magyarul az Egy új élmény című slágernek sikerült megugrania a mércét 1993-ban. Huszonkilenc év után pedig most először végzett ismét Disney-dal a neves Billboard-slágerlista élén.

Nemrég még Adele Easy on Me című száma vezette a listát, míg le nem tarolta azt az Encanto című animációs film We Don’t Talk About Bruno című dala.

A zene sikere többeket meglepett, hiszen maga a rajzfilm a mozik kasszáinál alulteljesített. Még a Disney sem számított rá, hogy ez a sláger nyeri majd el milliók tetszését világszerte, Oscar-díjra ugyanis a mese egy másik dalát, a szintén Lin-Manuel Miranda szerezte Dos Oruguitas című számot jelölték.

Bár sokan úgy hinnénk, a Jégvarázs első részének Let It Go című betétdalát valójában még így sem múlhatja felül a We Don’t Talk About Bruno, kedvenc jégkirálynőnk nótájának sosem sikerült felkapaszkodnia a Billboard-lista élére. Legjobb helyezése az 5. volt a neves rangsorban.

És hogy mi az Encantóban hallható dal sikerének titka?

A Variety szerint az, hogy odahaza a Disney+ streamingszolgáltatón a gyerekek nagyon-nagyon szeretik.

A rajzfilmből nemcsak a We Don’t Talk About Bruno hatalmas siker, hanem az egész filmzenei album, amely több, mint három hete vezeti az albumok sikerlistáját. Lin-Manuel Miranda dalszerző pedig karrierjében most először ért el ekkora sikert a Billboardon.

(nlc.hu)