Mostanra 17 országban fordult meg gazdájával, jelenleg Indiában vannak.

A német Martin Klauka évekkel ezelőtt pattant motorbiciklire, hogy körbejárja a világot. Utazása során botlott az elárvult, mindössze pár hetes Moglira, aki 2017 eleje óta hűséges társa a bőrdzsekis férfinak.

Mielőtt útnak indult volna, Klauka egy átlagos állampolgár életét élte: hétfőtől péntekig irodában dolgozott, és közben utazásról, életmódváltásról álmodozott. A húszas évei elején járt, amikor sikerült eljutnia Ausztráliába. Akkor döntötte el, hogy amint teheti, utazó nomád életvitelbe kezd.

Mikor sikerült elég pénzt gyűjtenie, motorján vágott neki a világnak. Útja során előfordult, hogy hosszabb-rövidebb ideig néhány barát és ismerős is csatlakozott hozzá, ám öt évvel ezelőtt egy utcán bukkant rá azóta is hűséges útitársára, Moglira.

A fekete-fehér macskalánynak elpusztult a mamája, egyedül próbált harcolni a túlélésért. Kihűlve, sérülten talált rá Klaukára.

A férfi becsempészte őt a panzióba, ahol megszállt, másnap azonban döntenie kellett a cica sorsáról: útnak ereszti, vagy magához veszi.

Így alakult, hogy Mogli végül a motoron találta magát, ahol néhány perc idegeskedést követően már szinte teljesen otthonosan mozgott.

Befeküdt a tankra erősített textil boxba és ott pihengetett, miközben gazdája az utakat szelte.

Közös kalandjaik során megfordultak már a Földközi-tenger partvidékén, Törökországban, Iránban, az Egyesült Arab Emírségekben, Pakisztánban, Nepálban és a Himaláján.

2020 márciusában már 31 hónapja voltak úton, összesen 50 ezer kilométert tettek meg 17 országon keresztül.

Indiába a koronavírus-járvány kezdetén értek, a pandémia első szakaszát az ország déli részén töltötték. Ez idő alatt Klauka megírta az utazásairól szóló első könyvét.

A kötet egyelőre csak német nyelven érhető el, ám a nem mindennapi páros útját az Instagramon, egy Youtube-csatornán, valamint egy blogon is nyomon követhetjük.

(Földjáró)