„Az édesapja a boltban hagyott önnek valamit”– hívták vissza egy szegedi adományhelyről a nőt, aki halott szülője kabátját ajánlotta fel jótékony célra.

Egy, a Csongrád-Csanád megye székhelyén működő fűtéstechnikai boltban évek óta megrendezik a Szabadfogas nevű jótékonysági akciót. Ennek során bárki felakaszthat egy-egy kabátot és ruhát az utcára helyezett fogasra, a rászorulók pedig vihetnek belőle.

A napokban egy fiatal nő három kabáttal érkezett, de mivel a fogas tele volt, a bolt dolgozója a raktárba vitte a kapott holmit.

Amikor az egyik ruhadarabot megemelte, egy egymillió forintot rejtő boríték esett ki belőle.

Az eladó szerencsére személyesen is ismerte a kabátokat adományozó hölgyet, akinek azon nyomban üzenetet hagyott, azt azonban nem árulta el, hogy miért hívja őt vissza a boltba - számolt be a nem mindennapi esetről a Szeged Televízió.

A nő nem értette a helyzetet, ráadásul éppen az édesapja temetésére készült.

A boltos végül arra kérte a hölgyet, hogy még a szertartás előtt találkozzanak, az „édesapja ugyanis hagyott neki valamit a boltban".

Kiderült, hogy a kabátban rejlő pénzről a család sem tudott. Bár átnézték édesapja hátrahagyott holmijait, ezt mégsem vették észre.

(nlc.hu)