Bár már Donald Trump elnöksége idején felröppentek a pletykák, hogy felesége csak a válásra alkalmas időpontot várja, Melania Trump máig együtt van férjével. A republikánus államférfi leváltása óta azonban csak keveset mutatkozott a nyilvánosság előtt a szlovén származású édesanya.

Tavaly októberig szinte semmit sem lehetett hallani Melania Trumpról. Férjének leköszönése óta olyannyira kerülte a nyilvánosságot, hogy még Trump 75. születésnapi ünnepségén sem jelent meg tavaly júniusban.

A lesifotósoknak is mindössze egyszer sikerült lencsevégre kapniuk a volt first lady-t, amikor fiával, Barronnal egyszer épp elhagyták a New York-i Trump-tornyot a nyáron.

Úgy tudni, a tavalyi év nagy részét férje privát bedminsteri golfklubjához tartozó birtokán, illetve a család Palm Beach-i luxusrezidenciáján töltötte Floridában.

Elsőként október 30-án lehetett róla újra hallani, amikor a házaspár együtt mutatkozott a Houston Astros-Atlanta Braves baseballmérkőzésen.

Ezt követően a Log Cabin Republicans nevű szervezet Spirit Of Lincoln-díjjal tüntette ki novemberben Melaniát, aki személyesen vette át az elismerést és beszédet is tartott a Mar-a-Lagó-ban megrendezett gálán. 

Decemberben aztán bejelentette, hogy kriptovalutáért elárverezteti annak a festménynek az NFT-jét (az NFT, vagyis non-fungible token a mással nem helyettesíthető tokent jelenti; egy hamisítatlan, egyedi, virtuális műtárgyat - a szerk.), amelyet Marc-Antoine Coulon francia művész készített a szemeiről. Az alkotásra a Solana nevű kriptovalutával lehetett licitálni, ám nem váltott ki túl nagy érdeklődést, így végül mindössze 180 dollárért, mai árfolyamon 55 ezer forintért kelt el.

Melania januárban újabb aukciót szervezett: ezúttal a 3 darabból álló Head of State névre keresztelt kollekcióját hirdette meg. Ez tartalmazta egyrészt azt a fehér Hervé Pierre kalapot, amelyet 2018-ban, a francia államfő és felesége fogadásakor viselt Washingtonban. Másrészt egy újabb Marc-Antoine Coulon festményt, amelyen ezt a fejfedőt viseli, illetve a műalkotás NFT-jét, azaz egyedi, digitális mását.

A kollekciót minimum 1800 Solanáért, azaz nagyjából 250 ezer dollár (77 millió forint) értékű kriptovalutáért akarta értékesíteni.

A liciten mindössze öten tettek ajánlatot és a nyertes is csupán a minimum összeget volt hajlandó kifizetni. Időközben a Solana árfolyama nagyot zuhant, így mire az árverés január 25-én véget ért, az 1800 Solana értéke már kevesebb mint 170 ezer dollár (52 millió forint) volt.

Az összeget Melania jótékony célra ajánlotta fel, a fiatalok jólétére összpontosító és az internetes zaklatás ellen fellépő Be Best kampány javára.

(nlc.hu)