Bár vannak napok, amikor kevésbé motivált, Nyári Dia rengeteget tesz azért, hogy kirobbanó formának örvendjen. A Barátok közt egykori szereplője több mint két évvel ezelőtt kezdett el odafigyelni a mozgás rendszerességére és az étkezésre, melynek köszönhetően irigylésre méltó átalakuláson ment keresztül.

Az én sztorimat már sokan ismeritek, de azért a mai napig szeretek visszatekinteni, hogy honnan indultam és összegezni, hogy mennyi munka is volt ebben a több mint két évben. Vannak napok, mikor a motivációm a béka feneke alatt van, akkor felcsapom a 2019-es mappámat

– olvasható a színésznő bejegyzésében, aki a futás szerelmese lett. Hihetetlen távokat teljesít. 

Egy követője hozzászólásban megjegyezte, ellentmondásosnak érzi, hogy a színésznő korábban éppen azt vallotta, mindenkinek el kell fogadnia a testét úgy, ahogy van. Nyári Dia erre azt válaszolta:

Én soha nem azért »kampányoltam« hogy ki hogy nézzen ki. Nagyon szerettem magam úgy, ahogy voltam...akkor, de nem voltam egészséges, mint kiderült, az IR egy nagyon komoly betegség, amiről beszélni kell, ez nem a külsőségről szól... az is tény, hogy most sokkal jobban érzem magam és jobban us tetszem magamnak...de erre csak akkor jöttem rá, mikor megtettem ezt az utat. Változunk. Szerintem a telt hölgyek gyönyörűek és szexik, de a legfontosabb, hogy egészségesek is legyenek emellett.