A Google minden év végén nyilvánosságra hozza, hogy mely kulcsszavakra kerestek rá legtöbben globálisan, illetve országokra lebontva. A statisztikákból a legnépszerűbb ételekre vonatkozóan is felállítható sorrend.

Ezt tette meg a Roadster csapata. Pontosabban utánajártak annak, milyen receptekre kerestek rá legtöbben a magyarok 2021-ben.

A húsvét és a karácsony a két kiemelkedő időszak, amikor még azok is megpróbálkoznak a sütés-főzéssel, akik az év nagy részében igyekeznek távol tartani magukat a konyhától

– árulta el a hírportálnak Fazekas Ádám cukrász.

Ezek után azt gondolnánk, a bejgli foglalja el az rangsor első helyét, hiszen egyetlen család asztaláról sem hiányozhat karácsonykor a mákos vagy diós finomság. A Google-keresések alapján azonban meglepő eredmény született:

a dobogó első fokát a fánkok foglalták el.

A cukorban gazdag péksüteményt a birsalmasajt követte a sorban, míg a harmadik helyre a bodzaszörp került.

A top tíz recept között szerepelt még az eperlekváré, a tiramisué, a linzeré és a mákos gubáé. Utóbbi a lista utolsó helyén található.

Fazekas Ádám szerint a listától függetlenül a répatorta és a kalács szavakra is nagyon sokan kerestek rá tavaly, míg fagylalt receptre a május elejétől szeptember elejéig tartó időszakban voltak a legtöbben kíváncsiak.

Az év két legnagyobb ünnepe mellett a tavasz első felében, a húsvéttól függetlenül is megugrik azoknak a száma, akik receptek iránt érdeklődnek. Ennek oka valószínűleg összefüggésbe hozható azzal, hogy ilyentájt kezd a legtöbb ember diétázni. Ők elsősorban alacsony szénhidráttartalmú ételekre, salátákra keresnek rá, de a cukormentes süteményekre is egyre élénkebb az érdeklődés

– fejtette ki.