A dizájn iskolában tanuló Souhaïb Ghanmi húsiparból származó szarvasmarhacsontokat őrölt porrá, majd abból minimalista kapcsolókat és dugaljakat készített.

A svájci ÉCAL művészeti egyetem végzős hallgatójának darabjai esztétikájukban az emberi csontváz elemeit idézik, alapanyaguk azonban a vágóhidakról nyert állati csontok porításával és feldolgozásával készült – írja a Dezeen.

A dizájner szerint ezen melléktermékeket nem használjuk ki, pedig évente több, mint 130 milliárd kiló kerül belőlük a szemétbe.

Ezt az ásványi anyagot, amelynek ma nincs kereskedelmi értéke, a történelem során különféle népek használták háztartási tárgyak gyártására. Régebben a csont egyenértékű volt a műanyaggal, manapság pedig a műanyag az egyik legnagyobb ökológiai probléma. Ezért kézenfekvő számomra, hogy visszatérjek ehhez a primitív anyaghoz, és alkalmazzam a mindennapi életünkben

– mondta Ghanmi. 

A szakemberek szerint csonttal helyettesíthető lenne a műanyag alkatrész az elektronikában, ez a tény pedig idővel növelhetné az állati melléktermékek iránti keresletet.

Cikkünk vezető képe illusztráció!