Hódítanak a body positivity és a smink nélküli posztok a közösségi médiában. Szerencsére a magyar sztárok közül is egyre többen vállalnak fel a követőik előtt smink nélküli fotókat.

Az influenszer, Viszkok Fruzsi például sokszor mutatkozik smink nélkül a közösségi felületein. Mint elmondta, fontosnak tartja, hogy a követői is gyakran lássák így az arcát.

Az interneten mindenki fél sebezhető lenni, és egyre inkább azt tapasztalom, hogy már a természetes arcunk is a sebezhetőség kategóriába esik. Én a videóimban rengetegszer mutatkozom smink nélkül, mert fontosnak tartom megmutatni, hogy nem a tökéletes külső és a valóságtól elrugaszkodott szétfilterezett arc a normális.

– árulta el Fruzsi.

A szakértők is sokat foglalkoznak a social media felületek önképünkre gyakorolt hatásával.

Pszichológusként különösen fontosnak tartom, hogy megértsük, értékességünk és fizikai valónk két teljesen különálló tényezőként kezelendő. Függetlenül attól, hogy mi történik bennünk kívül és belül, épp olyan értékesek vagyunk, mint bárki más a világon. Azáltal pedig, hogy megválunk a filterekről, jól beállított képektől és a feljavított valóságtól, normalizáljuk azt, hogy külsőre teljesen különbözünk egymástól.

– hangsúlyozta Fuller Bianka pszichológus, hozzátéve, hogy sokkal többek vagyunk a külsőnknél. A szakember szerint ahelyett, hogy arról beszélünk, hogyan nézünk ki, beszélgessünk őszintébben és gyakrabban arról, hogy hogyan érezzük magunkat a testünkben a mindennapok során. Mind elfogadásra és szeretetre vágyunk, melyet először magunknak kell megadni a testünk és személyiségünk teljes elfogadásával. Nem szabad, hogy a külvilág véleménye és a sztenderdeknek való megfelelés ebben befolyásoljon minket.