Legyenek baráti beszélgetések, tudományos kutatómunkák vagy csak eszmefuttatások, alkalomadtán minden téren felmerül a megcsalás témája. Van, aki az okait firtatja, mást az eltitkolása érdekel, megint más a félrelépéssel járó veszélyekről akar többet tudni. A jó hír, hogy szinte mindegyik témával foglalkoztak már kutatók. Cikkünkben 6+1 érdekes és meghökkentő megállapítást vettünk górcső alá.

1. Genetikailag kódolt

A New York államban található Binghamton Egyetem kutatásai szerint nagyjából az emberek fele, akikben megtalálható az úgynevezett DRD4 gén, hajlamosabb tilosban járni.

2. Gyakori a hímvessző sérülése

Egy maryland-i orvos 16 pénisztöréssel járó balesetet vizsgált meg. A kezeltek fele bevallotta, hogy titkos légyott során történt a baj. A doktor szerint nyugodt, megszokott környezetben ilyesmi nem igazán fordul elő.

3. Vonzóbb a pár, mint a szerető

Egy online randiportál felmérése szerint egy megcsalásnál többnyire nem a külsőségek a fő tényezők. A kutatásban összesen 4000 személyt kérdeztek, többségük vonzóbbnak találta a párját, mint a szeretőjét.

via GIPHY

4. Gyakoribb a szívroham

A Firenzei Egyetem kutatásai szerint a csalfa férfiak gyakrabban kapnak szívrohamot, mint hűséges társaik. A tudósok megállapították, hogy a baj sokkal nagyobb eséllyel következik be egy titkos légyott közben, mint otthon, nyugodt körülmények között, az asszonnyal az ágyban.

5. Anyja-lánya

Egy brit kutatás szerint jellemzőbben lesznek hűtlenek azok a nők, akiknek az anyjuk is csalfa volt.

6. Gyorsétteremben randiznak

Egy 43 ezer főn végzett amerikai kutatás szerint a hűtlenek előszeretettel ejtik meg titkos találkáikat egy gyorsétteremben.

via GIPHY

+1: A legnépszerűbb nap

Egy randioldal felmérése szerint a legnépszerűbb időszak a megcsalásra a félrelépők körében szerda este 5 és 7 óra között van.

(JOY)