Ha az ember több évtizedes viszonylatban szinkronizálja az egyik legnagyobb világsztárt, az kihat a mindennapjaira. Ékes példája ennek Rékasi Károly esete, aki akármennyire is tagadja, mégis olykor magára ölti az akcióhős szerepet.

Rékasi Károly az egyik legnépszerűbb amerikai színésznek, Tom Cruise-nak kölcsönözte a hangját akciófilmekben. Egy különleges videóból, amely a március 12-én a Paramount Network képernyőjére érkező Mission: Impossible – Utóhatás című alkotás kapcsán született, most kiderül, hogyan hatott ez a színész mindennapjaira.

Személy szerint úgy gondolom, hogy Tom Cruise a forgatás alatt nőtte ki magát a legjobb karakterré és azóta folyamatosan megújul, lépésről-lépésre haladva, nagyon sokat kaptunk tőle.

– mondta Rékasi Károly, aki azt is elárulta, hogy középiskolás korában egy szerelem miatt egy ideig fogtechnikus szeretett volna lenni, de a kapcsolat lezárásával mégis inkább a színészet felé vitte az útja.

Nehéz feladat volt Tom Cruise-t szinkronizálni, hiszen egy rendkívül egyedi karakterről beszélünk, aki nagyon egysíkúan beszél a magyar nyelvhez képest, ezért sok munkát igényelt, hogy a magyar fülnek megszokott hangzást át tudjam adni.

– mesélte a színész. Az akcióhős-kém szinkronizálása pedig megváltoztatta Rékasi életét, ami nem is csoda, hiszen teljesen át kellett élnie a szerepet a tökéletes alakításhoz.