A legjobb eredeti filmzene kategóriában verseng a díjért Beyoncé, Billie Eilish, Reba McEntire, Sebastian Yatra és Van Morrison a 94. Oscar díjátadó gálán. Előbbi négy a szó szoros értelmében összeméri tehetségét az eseményen, ahol mind előadják a jelölt dalukat.

Beyoncé nevéhez köthető a Richard király című filmben felcsendülő Be Alive című sláger, amelyet DIXSON-nal közösen írt. Az énekesnőtől ezt a dalt hallhatja a közönség élőben, míg Eilish és testvére, Finneas  a No Time to Die című dalt adja elő az új James Bond filmből.

Yatra az Encanto című, nagy sikerű Disney-rajzfilm zenéjét, a Dos Oruguitast énekli el, amelyet Lin-Manuel Miranda komponált és szerezte a szövegét.

A 13-szoros Oscar-jelölt Diane Warren által írt és komponált, a Four Good Days című 2020-as mozifilmben felcsendülő sláger, a Somehow You Do című szám McEntire-től lesz hallható.

Az ötödik jelölt, Van Morrison, a Belfast című film Down to Joy című számát szerezte, ám az ABC beszámolója szerint a turnéjára való felkészülés miatt kénytelen kihagyni a gálát. Az énekes múlt vasárnap jelentette be, hogy turnéra indul, amelynek első állomása a floridai Clearwater lesz április 20-án.

A négy jelöltön kívül természetesen mások is fellépnek majd a gálán, főként a televíziós közvetítésben. Egyebek mellett olyan nevek, mint Adam Blackstone, Travis Scott, Travis Scott, Sheila E és Robert Glasper.

(DailyMail)