A játék 10. évfordulója alkalmából végeztek némi újítást és egy-egy szabályt is módosítottak. A főnyeremények is nőni fognak.

2012. márciusában indult nemzetközi útjára az Eurojackpot, amely most 10. évfordulója alkalmából szinte teljesen megújul.

A mai naptól második húzás is lesz egy héten, és a főnyeremény maximuma is nő.

Ezidáig minden hét pénteken sorsolták ki a nyertes számokat, mostantól azonban keddenként is húznak, ami a mai nappal veszi kezdetét. A változtatások következtében a főnyeremény összege várhatóan gyorsabban fog emelkedni és rendszeresebben is történik majd kifizetés. A vállalat reményei szerint az újítások még több embert vonzanak játszani a jövőben.

via GIPHY

A játékszabályok nagyjából ugyanazok maradnak, továbbra is öt számot kell kiválasztani 1 és 50 között, valamint két Euró számot.

Ugyanakkor mostantól az Euró számokat 1-10 tartomány helyett 1-12 tartományban kell majd megadni. 

Ez a változtatás jócskán kihat a nyeremények elnyerésének esélyére, ami így 1 a 95 millió 344 ezer 200-hoz arányról 1 a 139 millió 838 ezer 160-hoz arányra módosul. Bár egy kicsit kevesebb nyertes lesz, a nyereményösszegek felosztási százalékának újra kalkulálása minden szinten átlagosan nagyobb kifizetésekhez vezet minden kategóriában, a főnyeremény maximuma pedig 90 millió euróról 120 millió euróra nő  – írja a Promotions.hu.