Nem a méret a lényeg! – mondják, mégis örök kérdésként van jelen a legtöbb szingli életében, hogy valójában mennyire számít a férfiasság nagysága. Míg a hétköznapokban sokan a kielégülés és a különböző méretek összefüggéseit latolgatják, addig a tudományban azt vizsgálják, milyen szinten játszott közre a méret a férfi vezetők döntéshozásaiban.

Legyen szó történelmi vagy épp jelenlegi személyekről, egyes tudósok a vezető pozíciókban helyet kapó férfiak döntéseinek origóját a nadrágjuk tartalma szerint határozzák meg. Nem véletlen a közvélekedés, miszerint a hatalomvágy valamiféle fizikai hiányossággal vagy épp áldással függ össze.

A letűnt korok államférfiainak esetében az elhamarkodott, esetleg háborús cselekedeteiket utólag méretbeli hiányosságoknak tudták be a történészek, vagy pont, hogy a legnagyobb sikereket a kontrollálhatatlan vágyaknak és ellenállhatatlan méreteknek tulajdonították.

Raszputyin

II. Miklós orosz cár tanácsadója igazi nőfaló hírében állt, többek között Alexandra cárnőt és egy orosz örökösnőt is a szeretői között tudott. A feljegyzések szerint nem más, mint 13 hüvelykes, azaz nagyjából 33 centiméteres szerszáma bűvölte el a hölgyeket. 

Miután Raszputyint meggyilkolták, férfiasságát levágták és szuvenírként raktározták el azt. A cári birodalom bukása után Franciaországban bukkantak fel újra a néhai tanácsadó felségjelvényei: mint kiderült, emigrált orosz nők gyülekezete termékenységi szimbólumként istenítette a hímtagot. Amikor ennek híre ment, Raszputyin lánya visszakövetelte „családja eltulajdonított értékeit”.

Bonaparte Napóleon

A történelem során keletkezett jegyzetek szerint a császárt aprócska pénisszel „áldotta meg” a sors. A halála után egy orvos által eltávolított maradványt jelenleg egy new jersey-i magángyűjteményben találjuk. 

Miután leoperálták róla a férfiasságát, Napóleon pénisze egy paphoz került, aki feladta rá az utolsó kenetet. A maradványt a pap családja őrizte egészen 1920-ig, akkor egy könyvkereskedőnél kötött ki. Tőle 1977-ben vásárolta meg a hímtagot egy urulógus egy amerikai árverésen. Ő az ágya alatt, egy bőröndben őrizte az ereklyét, mígnem a lányára hagyta azt.

colore.hu cikke szerint a Channel 4 csatorna nemrég egy dokumentumfilmben derített fényt a pénisz tényleges méretére, amely mint kiderült: mindössze 4 centiméter volt.

Lyndon B. Johnson

Az Egyesült Államok 36. elnökét hírhedt módon elvarázsolta saját péniszének mérete. Falloszának nevet is adott: a tetemes darabot Jumbónak nevezte el. 

Az egykori államférfi nők és férfiak társaságában egyaránt képtelen volt türtőztetni magát, gyakran végzett önkielégítést mások előtt. A Fehér Házban szokásává vált, hogy amikor a mosdóban előkapta Jumbót, megkérdezte a mellette pisilőtől: „Láttál már valaha olyan nagyot, mint ez? Elképesztő, nem?”

Bár férfiasságának tényleges méretéről nem születtek feljegyzések, előde, John F. Kennedy halálát követően pletykák kezdtek keringeni Johnson beteges vágyairól. A Kennedy idejében még alelnökként tevékenykedő politikus a híresztelések szerint szexuálisan bántalmazta az akkori elnök lőtt sebeit az Air Force One fedélzetén. A The Realist nevű szatírlap egyik írója, William Manchester állította, hogy látta, hogyan gyalázta meg Johnson Kennedy testét. 

Adolf Hitler

Jonathan Mayo és Emma Craigie történészek 2005-ben megjelent, Hitler utolsó napja: Percről percre című könyvükben állítják, hogy a Führernek mikropénisze volt, mi több, egy hypospadiasis nevű születési rendellenességben szenvedett. Utóbbi jellemzője, hogy a húgycsőnyílás nem a makk csúcsán, hanem lejjebb, annak peremén, vagy súlyosabb esetekben a lentebbi szakaszokon, akár a herezacskó alján jelenik meg.

Hitler korában a betegségre még nem létezett műtéti megoldás, a kutatók értelmezése szerint pedig testi hiányosságai jócskán befolyásolták a náci vezető gondolkodásmódját. 

Az évek folyamán több, a Hitler szexuális zavarait feszegető kutatás született. Olyannyira rettegett például a nemi úton terjedő betegségektől, hogy szinte alig feküdt le partnereivel. Ha mégis megtette, akkor a feljegyzések szerint kokaint és amfetamint fogyasztott. Albert Speer náci főépítész nyilatkozata szerint Hitler a feleségével, Eva Braunnal is csak alkalomszerűen létesített szexuális kapcsolatot, képes volt hosszú ideig nélkülözni azt.  

Bill Clinton

Szexbotrányai következtében a világ rengeteget megtudott az egykori amerikai elnök hímvesszőjéről. A Monica Lewinsky-ügy előtt néhány évvel Paula Corbin Jones amerikai köztisztviselő perelte be Clintont szexuális zaklatásért.

A bíróságon Robert Bennett ügyvéd a következő módon érvelt védence mellett:

Méretét, alakját és irányát tekintve ­– bármit is fogalmazzanak meg magukban az elborult elmék, – az elnök teljesen normális, egészséges ember. Nincsenek foltok, anyajegyek vagy kelések a hímvesszőjén. Erekció során a pénisze körülbelül öt hüvelyk (nagyjából 13 centiméter) hosszú, kerülete negyed hüvelyk (0,6 centiméter), péniszének vége pedig megtörik, nagyjából úgy, mint az utolsó ujjízületek

– fogalmazott a jogász. A per végül megegyezéssel zárult: Clinton 850 ezer dollárt, mai árfolyamon 287,5 millió forintot fizetett Jonesnak, amit az amerikai közvélemény többnyire úgy értékelt, mint az abúzus elismerését.