Intim együttlét előtt és után is érdemes odafigyelnünk néhány teendőre, hogy a vonzó külső mellett egészségünket is megőrizzük.

A védekezés mellett a higiénia a legfontosabb a szexuális együttlétek során. Nem mindegy azonban, hogy milyen mértékben tisztálkodunk, ugyanis annak is káros következményei lehetnek, ha túlzásba visszük azt.

törölközzünk meg

Nem kell azonnal zuhany alá ugrani szerelmeskedés után, de fontos, hogy egy kicsit letisztítsuk magunkat hipoallergén nedves törlőkendővel vagy egy tiszta törölközővel, ezzel  lecsökkentve bizonyos fertőzések, például a húgyúti fertőzés kialakulásának esélyét. Az is elég, ha egy mosdókendővel és némi sima vízzel áttörölgetjük a bőrt a nemi szervek tájékán. Mielőtt azonban a nemi szervekhez érnénk, mindig alaposan mossunk kezet – legyünk szex előtt vagy után.

Használjunk langyos vizet

A nők lehetőség szerint kerüljék az intim zuhany használatát a szexuális együttléteket követően, azzal ugyanis felboríthatják a hüvelyflóra egyensúlyát. Ilyenkor elég, ha langyos vízzel, kívülről mossák meg a nemi szervet.

Egyébként sem a pénisz, sem a hüvely környékét nem szükséges speciális zuhanyokkal, tusfürdőkkel, samponokkal, hintőporokkal, parfümökkel vagy krémekkel tisztogatnunk, különösen, ha hajlamosak vagyunk a fertőzésekre.

via GIPHY

Menjünk vécére

Nagyon fontos, hogy az együttlétek után vizeljünk! A húgyhólyag kiürítésével a vizelet átmossa a húgyutakat, kiöblítve ezzel olyan kórokozókat, amelyek feljebb kerülve különféle fertőzéseket okozhatnak. Igyunk meg egy nagy pohár vizet, mert az nemcsak hidratál, de serkenti a vizelet termelődését – írja a HáziPatika.com.

Aludjunk meztelenül

A legegészségesebb, ha szeretkezés után is meztelenek maradunk és úgy térünk nyugovóra, mert így a bőr szabadon lélegezhet. Arra is kevesebb esély marad, hogy kórokozók szaporodjanak el a felületén. Ha mégis felöltözünk, viseljünk laza, jól szellőző, pamutból készült ruházatot

Fontos a higiénia!

Ha használunk valamilyen szexuális segédeszközt, annak megtisztításáról se feledkezzünk meg, mert ezeknek a játékoknak a felületén is megtelepedhetnek különböző baktériumok. Felnőtt boltokban speciális, kifejezetten szexuális játékokhoz való fertőtlenítő készítményeket kapni.