Ausztria kivételével a régió legnépszerűbb múzeuma lett egy budapesti intézmény a Cruise Croatia legfrissebb felmérése szerint.

A hajóutakat szervező turisztikai vállalat idén márciusban készített felmérést a világ legkeresettebb múzeumairól. Azt vizsgálták, hogy mely országokban mely intézményre keresnek rá a legtöbben egy hónapban, majd összesítették ezeket az adatokat.

Európát tekintve a legkeresettebb múzeumként a londoni szépművészeti Tate Modern került ki győztesen. Erre az intézményre átlagosan 260 ezren kerestek rá havonta.

Ezt követi a madridi Museo Del Prado 121 ezer kereséssel, míg a dobogó harmadik fokán a párizsi Louvre áll 72 ezres számmal.

Hazánkban a budapesti Szépművészeti Múzeumra átlagosan havi 17 ezer alkalommal kerestek rá.

A határmenti országok közül egyedül Ausztria körözött le minket a Bécsi Szépművészeti Múzeum 38 ezres keresési értékével. Azt leszámítva a magyar intézmény a régió legjobbjának számít.

Észak-Amerikában, ezzel együtt pedig az egész világon a New York-i Metropolitan Museum of Art végzett az élen, erre az intézményre havi szinten 770 ezren kerestek rá. Dél-Amerikában a Rio de Janeiro-ban található Museu do Amanhã bizonyult a legnépszerűbbnek 77 ezer kereséssel. Afrikában 13 ezren böngészték az Egyiptomi Civilizáció Nemzeti Múzeumát, míg Ázsiában a japán Ghibli Museum vitte a prímet 91 ezer kereséssel.