Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebész elemezte a 69 éves orosz elnök arcát. A szakember például a harag és düh kifejeződését tisztán látja Vlagyimir Putyin ábrázatán.

Dr. Krasznai Zsolt az RTL.hu megkeresésére azt is elmondta, hogy nehéz lenne megmondani, pontosan milyen beavatkozások voltak az elnök arcán, hiszen keveset látjuk, és az arcjátéka is minimális.

Annyit azért el tudok mondani, hogy ha hozzám egy férfi szemhéj-plasztikára jön, mindig figyelmeztetem, hogy »egy dologra vigyázzunk, nehogy a Putyin-effektust megkapjuk.« Az ugyanis kérdéses, hogy volt-e szemhéjplasztikája, az azonban biztos, hogy Putyin arcáról egy nagyon érzéketlen tekintet vetül ránk. Érthető, hogy egy diktatórikus eszközöket használó vezető arcának keménynek, szigorúnak kell lennie és mint vezetőnek, jól is áll neki ez a tekintet, azonban mint férfinak, nem

– mondta Krasznai. Szerinte, ha valaki egy kedves, férfias arcot szeretne fenntartani, akkor a Putyin-féle szemhéjplasztika túl sok.

Azt szokták mondani, hogy egy férfinál az a jó szemhéj, ami pont a szempillasorig tart, mert akkor megmarad a férfias, macsós tekintet. Jó példa erre Brad Pitt vagy Tom Cruise, Leonardo DiCapriónak pedig már talán egy kicsit túlzottan is megereszkedett a szemhéja. Liam Neeson szintén megműttette magát, egy kicsit ő is vesztett a férfias megjelenéséből.

A külföldi sajtóban már hosszú évek óta cikkeznek arról, hogy az orosz elnök plasztikafüggő lehet. Néhány szakember azt állítja, hogy „túltöltötték az arcát”, illetve a járomcsontjánál implantátumot helyeztek el, valamint évek óta botoxoltat.