Ízeltlábút neveztek el az amerikai tudósok Taylor Swiftről. A tizenegyszeres Grammy-díjas énekesnő a nevével egy új ezerlábú faj tudományos megnevezéséhez járult hozzá.

Az ezerlábút a virginiai műszaki egyetem (Virginia Tech) kutatói fedezték fel az Appalache-hegységben. A körülbelül 22 centiméter hosszú, gerinctelen állat a Swift Twisted-Claw Millipede nevet kapta,

tudományos elnevezése pedig Nannaria swiftae lett

– adta hírül az MTI a Rolling Stone magazin nyomán.

A névadó a kutatás egyik vezetője egy Derek Hennen nevű amerikai tudós volt, aki a Twitter-oldalán arról írt, hogy nagy rajongója Swift zenéjének, tanulmányai során sok erőt merített belőle. Azzal akarta kifejezni elismerését, hogy az új tennessee-i fajt róla nevezte el.

Hennen és kutatótársai öt éves kutatómunkával 17 új ezerlábúfajt azonosítottak tanulmányukban, amely a ZooKeys folyóiratban jelent meg. Hennen az egyik új fajnak felesége után a Nannaria marianae nevet adta.

Nem Swift az egyetlen olyan híresség, akiről állatot neveztek el: Károly herceg után a 2012-ben Ecuadorban felfedezett színes békafaj (Hyloscirtus princecharlesi)  kapta a nevét, Beyonce egy ritka bögölyfaj (Scaptia beyonceae) tudományos megnevezéséhez járult hozzá nevével, Shakira pedig egy szúnyogfaj névadója lett (Aleiodes shakirae).