Különleges élményt nyújtó kulturális programok, művészeti produkciók és kísérleti projektek megvalósítására indít ötletpályázatot Budapest. Elképzeléseiket május 20-ig küldhetik be az érdeklődők.

A Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Brand nZrt. felhívása szerint ötletekkel pályázni egyénileg, csapatban és lakóközösséggel együtt is lehet.

A pályázat kiírói új találkozási pontok létrehozását, izgalmas szabadtéri aktivitások és alkotások, új zöldfelületek és közösségi funkciók létrejöttét ösztönzik, 

ehhez civil szervezetek, egyesületek, városi kollektívák, fesztiválszervezők, kis- és nagyvállalkozások jelentkezését is várják a Budapest Tuning pályázati felületen.

A Földjáró cikket szerint párnapos szabadtéri program tervezésére a pályázható maximális összeg projektenként bruttó 3 millió forint, a nagyobb léptékű projektekre bruttó 10 millió forint. Az érdeklődőket a www.budapesttuning.hu oldalon digitális tudástár, nyomtatványok mintái, profik tippjei is várják a költségtervezéstől az engedélyeztetésen át a közterületfoglalásig.

Sikeres pályázás esetén a projekt 2022. július 1. és december 31. között valósulhat meg.