Élete első maratonját futotta Párizsban idén tavasszal Nyári Dia, aki a végig mosolyogva, boldogan és könnyedén teljesített 42,2 km után a célba érkezéskor meg sem akart állni.

Különösebb mélypontok nélkül futotta le a 42,2 kilométeres távot, mint mondta: nem létezett a fejében más forgatókönyv, mint a sikeres célbaérkezés, ami meglepő módon már nem okozott akkora katarzist, mint a rajt pillanata.

A felkészülésemet illetően nyugodt szívvel álltam rajthoz, tudtam, hogy az elmúlt hónapok során tényleg beleadtam mindent, elvégeztem az edzőm által kiírt feladatokat, nem csaltam el a hosszú futásokat, a résztávos edzéseket. A férjem, anyukám és a barátnőim annyira fantasztikusak voltak, hogy 2-3 fős csoportokban megszervezték, hogy elmetróznak az útvonalon és 4-5 kilométerenként vártak a pálya szélén, így mindig találkoztam valakivel, aki értem szurkolt.

– mesélte a színésznő. Nyári Dia a Runner's World magazinnak elárulta, a futás sok időt kíván tőle, ezért szerencsésnek tartja magát, hogy a férje és a barátnői segítségére felkészülése alatt is számíthatott.

Nélkülük nem is tudtam volna sokszor a heti edzéstervemet teljesíteni. Hétköznapokon általában esténként mentem futni, sokszor már sötétben. Szerencsére közel lakunk a Városligethez, így az edzéseim nagy részét ott végeztem, megnyugtató érzés volt, hogy pár perc alatt otthon vagyok. A hétvégi hosszú futásokat, amik nem egyszer 2-3 órás edzések voltak, sem tudtam volna segítség nélkül megoldani. Hiába mondják a futásra, hogy egyéni sport, az én maratoni felkészülésem valójában igazi csapatmunka volt.

A színésznő azt is elmondta, évente két maratont szeretne teljesíteni, az lesz a fő célja, hogy egy tavaszi és egy őszi megmérettetésen is elinduljon, és ebből a budapesti maratont sem szeretné kihagyni. Emellett folytatja a kezdő futók mentorálását egy futóklubban, ahol sokan kikérik a véleményét.

Boldoggá tesz, hogy kisgyermekes anyukákat motivál a történetem, már rengeteg visszajelzés érkezett hozzám, hogy azért kezdtek el futni, mert látták rajtam a változást, és sokan tényleg úgy kezdenek bele a sportba, hogy ha a Nyári Dia képes volt lefutni egy maratont, akkor én is képes leszek. Ez a visszacsatolás pedig mindennél többet ér.

– tette hozzá Nyári Dia.