Az Eiffel-torony, a Tádzs Mahal, netán a római Colosseum maradványai az UNESCO Világörökségi Listájának legnépszerűbb állomásai? A Zitango Travel amerikai utazási iroda a keresések alapján listázta nemcsak a világszerte, de országonként legérdekeltebb helyszíneket.

Az elmúlt két évben csak korlátozások mellett léphettünk át országhatárokat és látogathattunk meg különböző úti célokat. Bár sokan vágytak volna rá, mégsem indultak útnak, itthon tartotta őket a félelem, a féltés, vagy a pandémiás helyzet okozta szűkös anyagi helyzet.

A legtöbben csak képzeletben merültünk el tengerekben, ültünk teveháton vagy falatoztunk egy egzotikus étteremben több ezer kilométerre Magyarországtól.

Bár álmaink helyszíneire személyesen nem jutottunk el, az interneten többen is rákerestünk azokra az állomásokra, ahova szívünk vágyott. Ezek között pedig nem egyszer szerepelt olyan úti cél, amely az UNESCO Világörökség részét képezi. A lista különböző helyszíneire világszerte többen is rákerestek, a legnépszerűbbeket pedig globálisan és országonként is listázta a Zitango Travel. Mielőtt elárulnánk, mely állomásra keresett rá a legtöbb magyar, íme a globális, top 5-ös lista:

  1. Tádzs Mahal, India: 1 millió 400 ezer keresés
  2. Machu Picchu, Peru: 1 millió 100 ezer keresés
  3. Rio de Janeiro, Brazília: 824 ezer keresés
  4. Yellowstone Nemzeti Park, Egyesült Államok: 793 ezer keresés
  5. Stonehenge, Anglia: 782 ezer keresés

A magyarok legáhítottabb úti célja pedig nem más, mint 6 ezer 300 kereséssel 

a Stonehenge.