Hét éve gyártják a különféle testalkatokat, szem-, haj- és bőrszíneket, önkifejezési stílusokat és testi fogyatékosságokat bemutató Barbie-kollekciót, amely most új babákkal bővül.

Az extravagáns és népszerű összeállítás gyerekek millióinak kínál a való világ sokszínűségét bemutató, változatos játékbabákat, köztük a testi fogyatékosságok elfogadását segítő kerekesszékes és lábprotézissel érkező karaktereket.

A 2021-ben világszerte értékesített minden tíz Barbie-ból nyolc az úgynevezett Fashionista-sorozat tagjai közül került ki.

A több mint 175 babából álló kollekció sokszínűségét tovább bővítik a nemsokára hazánkban is bemutatkozó új karakterek, elsőként egy hallókészülékkel ellátott Barbie, amelyet egy 16 év tapasztalattal bíró audiológiai szakorvos segítségével alkottak meg.

A hallásspecialistával való együttműködésnek köszönhetően az új baba kiegészítője hűen tükrözi a valódi hallókészülékek méretét és megjelenését, azonosulási lehetőséget teremtve a hallásproblémákkal küzdő gyerekek számára.

A sorozat másik új darabja egy vitiligós Ken baba. A 2020-ban bemutatott, bestsellerré váló vitiligós Barbie párját jelentő figura a bőrkondícióra jellemző külső megjelenést kapott, így segítségével a gyerekek még több izgalmas történetet játszhatnak el.

A Barbie csapatánál hiszünk a sokszínűség erejében. Bízunk benne, hogy a világunk változatosságát bemutató babákkal segíthetjük a gyerekeket önmaguk és mások elfogadásában, legyen szó a halláskárosultságról vagy akár az olyan ritka betegségekről, mint a vitiligó

– mondta Török Kata, a gyártócég magyarországi marketing menedzsere.