Az alkoholos italok általában kerülendők, ha fogyókúrába fogunk. Ugyanakkor akad néhány koktél, amelyet csaló napokon bátran fogyaszthatunk cukormentes verzióban, ha diétára adjuk a fejünket.

gin-tonik

Az egyik legnépszerűbb klasszikus koktél, amely egyszerűen elkészíthető és bármilyen alkalomra tökéletes. Bár a toniknak magas a kalóriatartalma, egy apró változtatással fogyókúra-baráttá tehetjük:

a hozzáadott tonik mennyiségének a felét cseréljük szódára!

Gránátalmás Margarita

Ez a hagyományos koktél egy kifinomult változata, amely lime-mal, valamint gránátalmával készül. Két adag elkészítéséhez 250 milliliter gránátalmalére, 55 milliliter lime lére, 150 milliliter tequilára, 75 milliliter gránátalma szirupra és jégre van szükség. A hozzávalókat shakerbe kell töltenünk, majd összeráznunk azokat. Tálaláshoz jéggel halmozott pohárba töltjük.

Vodkaszóda

Bátran mondhatjuk, hogy a népszerű buliital a legalacsonyabb kalóriatartalmú koktél, amelyhez mindössze vodkára és szódára van szükségünk. Az italba facsarhatunk egy kis lime- vagy citromlevet, illetve gyümölcsszeletekkel díszíthetjük.

Mentás,-dinnyés mocktail

Ínycsiklandozó alkoholmentes koktélt, azaz mocktailt kapunk, ha görögdinnyét, friss mentát, lime-ot és szódavizet homogén állagúra keverünk. Ehhez a dinnye levét ajánlott átszűrni, a menta ízének kiemeléséhez pedig érdemes a leveleket kissé megtörni, hogy felszabaduljanak az illóolajok. A lime-mal és mentával összekevert, szűrt dinnyelevet felhalmozott jégkockákra, a pohár feléig töltsük, hígítsuk szódával, majd egy hosszú kanállal keverjük el.

Mojito

A klasszikus mojito mentával, fehér rummal és cukorral készül, ez utóbbit azonban egyszerűen kicserélhetjük folyékony édesítőszerre. A fogyókúrás verzióhoz így nincs másra szükség, mint néhány friss mentalevélre, 45 milliliter fehér rumra, fél lime-ra, 21 milliliter szódára és két evőkanálnyi édesítőre – írja a Roadster.