Szingapúr, Olaszország, Kanada, Izland és a Bahamák: többek között ezeken a területeken éli hátralévő életét egy amerikai házaspár, amely feladva addigi életét – munkáját és otthonát – óceán- és tengerjárókra szállt, hogy ezzel spórolja meg a mindennapok költségeit.

Angelin és Richard Burke korábban Seattleben élték egy átlagos házaspár mindennapjait. Ébresztőórára keltek, munkába mentek, majd a nap végén időztek egy kicsit a kanapén, ahol utazásokról szőttek álmokat. Eltervezték, hogy nyugdíjas éveiket a világ körül töltik, Angelin ugyanis azóta az óceánjárók megszállottja, hogy részt vett élete első hajóútján a Karib-térségben, 1992-ben. Végül úgy alakult, hogy a még aktív éveikben indultak útnak és teljesítették be az asszony leghőbb vágyát, hogy tengereken virradjon rájuk a hajnal.

via GIPHY

Összeadták az állandó havi kiadásaikat, majd számolni kezdtek az alternatívákkal. Arra jutottak, hogy

a hajós szállások körülbelül 15 ezer 700 forintnak megfelelő dollárra jönnek ki naponta,

ami egy hónapra számítva alacsonyabb költség, mint az albérlet, a rezsi, a televíziószolgáltatás, a telefon, az internet és a többi fix fizetnivaló együttvéve. Ráadásul a hajótársaságok hűségpontokkal is megjutalmazzák a sűrűn velük utazókat, ami szintén csökkenti a költségeket.

Így hát feladtak mindent, ami a szárazföldhöz kötötte őket, bepakoltak a bőröndjeikbe, és azóta is azokkal járják a világot. Hol óceánjáróra, hol tengeri hajóra szállnak, legfeljebb akkor húzzák meg magukat panziókban vagy motelekben, amikor nem tudják összekötni napra pontosan a hajójáratok indulásait és várniuk kell néhány napot – írja a Földjáró.