A Hupikék Törpikék aprócska faluját idézi egy svéd szálláshely. A Norrqvarn Hotell kibérelhető apartmanjai között a szokványos épületeken túl erdőben elhelyezkedő gombaházak is találhatók, amelyek egy szempillantás alatt a mesebeli világba repítenek minket.

Bár az 1981-ben indult rajzfilmsorozat belga-amerikai alkotás, a svédek magukévá tették a gyerekek egyik kedvenc meséjét, és a Göta-csatorna mentén felépítették a valódi Aprajafalvát – persze „néhány fokkal" nagyobb méretben.

A kibérelhető gombaházak szinte egy az egyben úgy néznek ki, mint kedvenc törpjeink otthonai, nem mellesleg a berendezés is hasonló:

a ház közepén egy hatalmas franciaágy helyezkedik el,

ugyanakkor az emberi méretekre tervezett szálláshelyek emeletet is kaptak, hogy akár egy egész család kényelmesen elférjen bennük. A gombaházak mellett óriási fatörzsekbe épített bungallókat is találunk, amelyeket egy helyi művész faragott meglepően élethűre.

A helyiek a júniusi időszakot ajánlják leginkább a Norrqvarn Hotell felkeresésére, tekintve, hogy ekkor nyári fesztivállal ünnepel a környék – írja a Földjáró.