Egész családját elvesztette egy, az Atlanti-óceánon történt tragédiában a 11 éves Terry Jo Duperrault. A tenger árvája napokig sodródott étlen-szomjan.

Három gyermekével tervezett álomnyaralást a Bahamák körül az egykor Wisconsinban élő Arthur és Jean Duperrault. A 14 éves Briannel, a 11 éves Terry Jóval és a 7 éves Renével végül 1961 novemberében indultak útnak, hogy egy mesés hetet töltsenek az óceánon egy privát hajó fedélzetén.

A Bluebell nevű hajó november 8-án hagyta el a kikötőt. Legénysége a kapitányból, Julian Harvey-ból és annak fiatal feleségéből állt, akit a férfi felszolgálónak vitt magával az útra. Az első négy nap valóban álomszerűen alakult a család számára, mígnem 12-én végzetes éjszaka köszöntött rájuk.

Az aznap esti vacsorát követően az akkor 11 éves Terry Jo lement a kabinjába aludni, majd pár órával később furcsa hangokra ébredt. A sikoltozásokban felismerte a bátyja hangját, aki az apjukat szólongatta, majd heves lábdobogást hallott. Felmerészkedve a fedélzetre a bátyja és az anyja holttestét látta meg először, majd Harvey kapitányt, ahogy egy vödröt cipel. A férfi visszalökte a hajófenékbe és a kabinjába küldte – írja a femcafe.hu.

A kislány halálra rémült, de engedelmeskedett.

Pár perccel később észlelte, hogy a hajót kezdi elönteni a víz. Ismét felment a fedélzetre, ahol látta, ahogy a kapitány elmenekül az egyik mentőcsónakkal. Szerencsére Terry Jo még azelőtt talált egy másikat, hogy a Bluebell teljesen elsüllyedt volna, így ő is megmenekült, ám élete csak a szerencsén múlott.

Három és fél napon keresztül sodródott a nyílt óceánon, mígnem egy görög teherhajó legénysége mentette ki őt.

Már alig volt magánál; csak a nevét tudta elmondani, mielőtt elvesztette az eszméletét. Kritikus állapotban szállították kórházba, ahol két napba tellett, mire felépült annyira, hogy be tudjon számolni a vele történtekről.

Mindeközben Harvey kapitány már Miamiban tartózkodott, bízva abban, hogy sosem tudódik ki az igazság, és szabad emberként élheti az életét. Őt egy olajszállító hajó legénységének egyik tagja vette észre a vízen hánykolódni, miközben azt kiabálta: 

Segítség, egy halott gyerek van velem!

A kapitányt a 7 éves, mentőmellényt viselő vöröshajú René holttestével együtt emelték a fedélzetre. Julian Harvey azt állította, hogy hajójával balesetet szenvedtek, utasai és felesége pedig rajta kívül mind életüket vesztették. A kislányról azt mondta, hogy az óceánon sodródott mellé a teste, amikor ő már a mentőcsónakban volt. Ekkor húzta őt ki a vízből és próbálta újraéleszteni, de sajnos sikertelenül.

A boncolás később megállapította, hogy René halálát fulladás okozta.

A kapitányt Nassauba, a Bahama-szigetek fővárosába vitték, ahol a helyi hatóságok kihallgatták. Bár a története többeknek gyanús volt, az ellenkezőjére nem volt bizonyíték, így végül hazaküldték és átadták őt az amerikai rendőrségnek.

Miután Julian Harvey megtudta, hogy Terry Jo életben van és vallomást tett, félve a börtöntől, öngyilkosságot követett el. Később kiderült, hogy pénzügyi gondokkal küzdött, amit úgy próbált volna megoldani, hogy miután meggyilkolja a feleségét, felveszi annak életjáradékát. A merényletnek azonban nem maradhattak szemtanúi, így lett végül a Duperrault-család álomnyaralásából tragédia.

Terry Jo 2010-ben írta meg a történetét, addig egyszer sem beszélt a nyilvánosságnak az őt ért traumáról. Jelenleg Wisconsinban, három gyermek büszke édesanyjaként éli nyugdíjas éveit a férjével.