Hetvenhat évesen is sugárzó szépségnek örvend Helen Mirren, aki a People magazin the beautiful issue című különszámának címlapján szerepelt. A vele készült interjúban saját szépségtippjeit is elárulta.

Imádom a ricinusolajat! Mindenhova azt kenem: nagyon vékony rétegben a hajamra, a körmeimre és az arcomra is. Fantasztikus szer. Egy pici is elég belőle a ragyogóan szép tincsekhez, valamint a szemöldöknek és a szempilláknak is nagyon jót tesz

– árulta el az Oscar-díjas színésznő, aki bevallása szerint sosem tartotta igazán szépnek önmagát.

A legtöbben nem vagyunk szépek, de sokkal fontosabb, ami bennünk van, legbelül. Rengeteg olyan tulajdonságunk van, ami fontosabb, mint a szépség. Adjunk teret inkább ezeknek

– fogalmazott Mirren. Ha azonban mégis külsőségekről van szó, a művésznő a természetesség híve. Így pedig a sminkelést sem viszi túlzásba, mindössze szempillaspirált és rúzst használ.

via GIPHY

Ami igazán számít, az a szép arcbőr, a rendszeres edzés és az egészséges táplálkozás! Ha egyetlen tanácsot adhatnék a fiatalabb generációnak, akkor az az lenne, hogy nagyon figyeljenek rá, mit visznek be a szervezetükbe, mert hosszú távon ez számít. Kérlek titeket, ne dohányozzatok!

– hívta fel a fiatalok figyelmét Helen Mirren. Bár maga is próbálja megfogadni saját tanácsait, az edzésre nehezen veszi rá magát és semmit sem tagad meg önmagától. Úgy véli, nyugodtan fogyaszthatunk bármit, ha azt mértékkel tesszük.

(Glamour)