A Pop Királya 26 év után egy páratlan kiállítás formájában látogat vissza Budapestre.

Michael Jacksonnál kevés megosztóbb sztár létezett, de a popkultúrára gyakorolt hatása vitathatatlan. Még 13 évvel halála után is megválaszolatlan kérdéseket hagy maga után, miközben az utóbbi időkben bizonyosságot nyert; ha a Világon járvány vagy háború dúl, az emberiség azonnal Jackson 'Earth Song' vagy épp 'Heal The World' című slágerét hívja segítségül. Erre a kettős megítélésre keresi a választ az ikonikus relikviákat felvonultató Michael Jackson kiállítás Budapesten. A tárlat lehetővé teszi, hogy a magyar közönség olyan tárgyakat csodáljon meg, amelyekhez fogható kuriózumok ritkán érkeznek hazánkba. A Popkirály Legendája kiállítás június 30-ig várja látogatóit a Kazinczy utcai Tesla Loft-ban.

A kiállítás részletesen bemutatja a XX. század legnagyobb popzenészének páratlan életútját a családi együttes sikereitől egészen tragikus haláláig. A kiállított tárgyak között megtekinthetőek Michael Jackson arany- és platinalemez díjai, 1993-as World Music Awards díja, ritka tárgyak a híres Neverland Ranch névre keresztelt birtokáról, eredeti aláírásainak egy gazdag válogatása és személyes kézirata egyenesen kaliforniai dolgozószobájából. A teljes zenei karrierét átívelő gyűjtemény gerincét természetesen a Pop Királya által viselt ruhák adják; kosztümje videóklipjéből, turnérelikviák és Michael Jackson eddig soha ki nem állított dzsekije, amelyet Bahreinben viselt 2005-ben.

Az elmaradhatatlan fekete kalapjai mellett a több ezer Swarovski kristállyal borított ikonikus kesztyűje és zoknijai szolgáltatják -szó szerint- a kiállítás fényét. 

A kollekcióban Jackson magyarországi látogatásaihoz kapcsolódó tárgyakkal is találkozhatunk. Ilyen az a magyar rendőrségi büntetőcédula is 1996-ból, amelyet Michael Jackson személyesen dedikált a hotelszobájához tartozó folyosó védelmével ellátott tisztnek. De magáról a budapesti koncertjéről is van kiállítva tárgyi emlék: az az arany-króm sisak, amelyben Jackson 26 évvel ezelőtt feltűnt az egykori Népstadion színpadán.