Égetett cukor, ínycsiklandó vaníliás krém és egy kiskanál: a crème brulée talán a legikonikusabb francia édesség, legfeljebb a tejcukor- és tejfehérje-érzékenyek, valamint a tejre allergiások kerülik messziről. A palacsinta csakugyan sokak kedvence, egy angol vállalat pedig nemrég ötvözte a kettőt: így született meg a Boolay Crepes.

Az ötlettel nem mások álltak elő, mint a néhány éve nagyot futott Yolkin, azaz a fagylaltot a macaronnal párosító édesség életrehívói. A mostani dobásuknak már az elkészítése is különleges látványt nyújt:

először tölcsért tekernek a francia palacsintatésztából, azt megtöltik a főzött krémmel, majd szakácsfáklyával karamellizálják a tetejére szórt cukrot.

A boldog fogyasztónak ezt a megszilárdult cukorréteget kell áttörnie egy kanállal, hogy eljusson a gasztronómia mennyországába. Ehhez azonban el kell látogatnia a londoni Seven Dials Market ételpiacra, ahol a Boolay Crepes-t árulják és egyéb elképesztően izgalmas fogásokkal kecsegtetik az arra járókat.

(Földjáró)