A mentalista úgy érzi, egyre közelebb áll hozzá a digitális nomád életstílus, aminek keretében laptoppal utazhatná be a világot.

Danny Blue showműsorával már bejárta a világot: legutóbb például 2019-ben szórakoztatta a Forma 1 VIP vendégeit, köztük a pilótákat is, így az egész versenyszezonban a száguldó cirkusszal együtt utazott városról városra. Most, a pandémia után újra kedve támadt világot látni, hiszen annak idején remekül alkalmazkodott ehhez az életmódhoz.

Ott is jól bírtam, hogy hetente váltogattuk a városokat. A digitális nomádság gondolata egyébként sem áll távol tőlem: legszívesebben a hónom alá csapnék egy laptopot, és világgá mennék. Manapság már egy kamerával vagy telefonnal is tudok felvételeket készíteni, előadóművészként ugyanakkor nagyon inspiráló, ha új emberekkel találkozom, és általuk új impulzusokkal gazdagodom. Ez segít elkerülni a kiégést is

– mondja a mentalista. 

Danny Blue már ki is nézett egy digitális nomád túrát a francia riviérától Spanyolországig. Egy kikötése mégis van: a fenntarthatósági szempontokat mindig figyelembe veszi, ha utazik. A hétköznapokban például sokat biciklizik, és a karbonlábnyomára is odafigyel, ezért általában a legzöldebb útvonalat választja. 

Már itthon is egyre népszerűbbek a felújított számítógépek és laptopok. Kevesen tudják, hogy egy újrahasznosított eszköz is lehet ugyanolyan jó, mint az új társai, mégsem terheljük velük annyira a környezetet, ráadásul olcsóbbak és ugyanolyan garancia is jár hozzájuk. Én is egy ilyen cég kínálatából választottam egy gépet, ami remek társam lehet egy digitális nomád úton is

– mesélte.