Egy 8 éves kisfiú mentette meg a nagymamája életét Dégen, miután az asszony játék közben rosszul lett. A történetről az Országos Mentőszolgálat számolt be a közösségi oldalán.

A nyári szünet alatt sok nagyszülő vigyáz az unokájára, hogy ezzel is levegye a terhet a szülőkről. De mi a helyzet akkor, ha a nagyszülő rosszul lesz? Dégen megtörtént ez az eset, a mentők segítségét ugyanis egy 8 éves kisfiú kérte, mert miközben ország-várost játszottak, a 65 év körüli nagymamája hirtelen hátradőlt a székkel és nem mozdult. A teljes bejegyzés ide kattintva olvasható, lentebb a posztból idéztünk. 

A gyermek egy másodpercre sem vesztette el a lélekjelenlétét, azonnal hívta a 112-t. A Székesfehérvári Mentésirányítás tapasztalt mentésirányítója segítségével a kisfiú megvizsgálta a nagyit, aki ekkor már nem lélegzett. Mentésvezető bajtársnőnk azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a mentőhelikoptert is. A fiú eközben kiszaladt az utcára és leintette az első autóst, aki készséggel rohant segíteni és megkezdte a mellkaskompressziót. Enyingi bajtársaink is perceken belül helyszínre értek és emelt szintű újraélesztésbe kezdtek, amihez a mentőhelikopter személyzete is hamarosan csatlakozott. Hosszasan küzdöttek közösen a beteg életéért, ami végül sikerre vezetett és stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba az asszonyt. “Ilyenkor azt érzem, hogy jó helyen vagyok az életemben! Hatalmas energiát ad, hogy vannak még igazi HŐSÖK! Példaértékű, amikor egy 8 éves tudja, hogy mit kell tennie!” - mondta meghatódva a mentőhelikopter sokat látott szakorvosa! Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!

 – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán. A kisfiúval az RTL Híradó készített egy riportot, íme:

Cikkünk vezető képe illusztráció!

Ön felkészítette a gyermekét arra, mi tegyen, ha rosszul lesz valaki?