Magyar idő szerint ma reggel 9 órakor tette elérhetővé a Stranger Things című sorozat negyedik évadának befejező epizódjait a Netflix. Az utolsó két rész premierjét akkora érdeklődés övezte, hogy a streaming-szolgáltató felülete egyszerűen összeomlott.

A Downdetector nevű oldal felhasználói jelzések alapján készít statisztikákat arról, hogy milyen online platform mikor omlott össze és mennyi ideig volt elérhetetlen.

Nem kevesebb, mint 13 ezer előfizető jelentette itt a Netflixet ma reggel 9 óra környékén.

Mint ismert, ebben az időpontban debütált a streaming-szolgáltató felületén a Stranger Things 4. évadának 8., illetve 9., egyben utolsó epizódja. Az oldal által küldött hibaüzenetet több felhasználó is dokumentálta és megosztotta valamely közösségi platformon, sokan vicces mémeket gyártva.

Vecna épp rajtunk röhög

– írta a sorozat egyik rajongója Twitteren. Szintén az évad főgonoszának képével viccelődött egy másik felhasználó:

Én, amint türelmesen várok a Netflix összeomlása után.

– fogalmazott.

A legtöbb probléma, azaz a bejelentések 51 százaléka a mobiltelefonos applikációt érintette, a hibát azonban fél órán belül sikerült orvosolnia a szolgáltatónak.

Mivel a befejező epizódokat mi még nem láttuk, így ha a végkifejlettben nem is, abban biztosak lehetünk, hogy a széria újabb nézettségi rekordot fog dönteni a negyedik évad második felvonásával.

(IGN Hungary)