Ikergyermekei születtek egyik felsővezetőjétől Elon Musknak. A babákat a Shivon Zilis nevű nő, aki az agyba beültethető számítógépes chip kifejlesztésével foglalkozó Neuralinknek az egyik vezetője, a CNN közlése szerint a legnagyobb titokban hozta a világra 2021 novemberében.

A gyermekáldás a napokban egy bírósági dokumentumból tudódott ki, melyet a Business Insider szerzett meg. A szülők ugyanis bíróságon kérvényezték, hogy az ikrek vezetéknévként a Musk nevet használhassák, míg középső névként az édesanyjukét, a Zilist. Az ikrek egyébként mindössze pár héttel azelőtt születtek, hogy Musk és korábbi élettársa, Grimes második közös gyermeke is világra jött, akinek egy béranya adott életet.

Zilist és Muskot 2016 óta fűzi szakmai kapcsolat egymáshoz, a nő akkor lett az OpenAI tanácsadója, melynek az amerikai milliárdos az egyik társalapítója volt. Zilis 2017-ben a Teslánál kapott állást, ahol mesterséges intelligenciával foglalkozó projekteket vezetett, majd később a Neuralinknél lett az operatív ügyekért és speciális projektekért felelős igazgató.

Musk előbb egy májusi Twitter-bejegyzését emelte ki profilja legtetején, melyben arról osztott meg információkat, az Egyesült Államokban a születési ráta ötven éve a minimálisan fenntartható szint alatt van. Később úgy fogalmazott,

Minden tőlem telhetőt megteszek az alulnépesedési krízist illetően. Az alacsony születési ráta a legnagyobb veszély, amivel a civilizációnk eddig szembesült.

– írta a Twitteren az üzletember, hozzátéve, jól jegyezzék meg a szavait, mert igaza van.

A Tesla-vezér most már kilenc gyermek édesapjának mondhatja magát. 

(VG, People)