Korunktól, bőrtípusunktól, nemünktől függően más és más bőrápolási rutinra van szükségünk, ezért nem létezik egyetlen, mindenki számára ugyanolyan eredményes praktika. Célszerű szakértő véleményét kérni a témában, ám ha ezt nem engedhetjük meg magunknak, érdemes kísérletezgetnünk, hogy magunk tapasztaljuk ki: számunkra melyek a legeredményesebb módszerek.

Ebben segíthetnek a tanácsai néhány olyan megbecsült szakembernek, akik Hollywood közkedvelt celebjeinek őrzik a fiatalságát. Szerencsére nem egyszer osztanak meg a közérdeművel egy-egy hasznos praktikát, amelyek bár nem feltétlenül válnak eredményessé mindenki esetében, jó támpontot adhatnak.

Legutóbb Jennifer Aniston kozmetikusa árulta el egy Instagram-bejegyzésben, hogy bizonyos esti bőrápoló készítményeket milyen sorrendben érdemes felvinni az arcunkra.

Shani Darden a smink eltávolításával, a bőr tisztításával kezdi a folyamatot, ami erősebb vakolat, valamint nehezebben eltávolítható fényvédő esetén úgynevezett „double cleansinget”, azaz dupla letisztítást jelent. Ehhez micellás vizet és olajos lemosót célszerű használnunk. A tisztítást követően egyéni igények szerint jöhet az arcpakolás, amelyet fél órán át kell hatni hagynunk. Ezután az esti bőrápolási rutin kihagyhatatlan részét képezi a tonizálás.

A tonik feladata, hogy eltávolítsa a letisztító termékünk esetleges maradványait, beállítsa a bőr optimális pH-értékét.

Ezt a retinol és a szemkörnyékápoló követi. Előbbi ahhoz kell, hogy felturbózzuk bőrünk kollagéntermelését és kiegyenlítsük a tónust. Azokon a napokon, amikor retinoltartalmú készítményt alkalmazunk, fontos, hogy teljesen mellőzzük a savakat. Az esti rutin zárásaként a szakember hidratáló készítményt, vagy a bőrtípusunknak megfelelő éjszakai krémet ajánlj.

Tekintse meg a Jennifer Anistonról készült legutóbbi paparazzi fotókat az alábbi galériánkban.

(Marie Claire)