Saját városuk kapcsán kérdezték a TimeOut legújabb felmérésének résztvevőit arról, hogy mennyire tartják drágának a lakóhelyüket. A válaszok kapcsán meglepő eredmények születtek.

Egekbe szökő infláció, növekvő élelmiszerárak és a bérleti díjak folyamatos emelkedése: szinte a világ minden táján tapasztalhatók az életkörülményeket jócskán megnehezítő folyamatok, egyes helyeken ugyanakkor úgy tűnik, ez kevésbé érzékelhető. Az anno londoni kiadványként induló, ma már globális TimeOut magazin összesen 53 város 20 ezer lakójának véleményét kérte ki arról, mennyire tartják drágának az otthonukat, a válaszadások összesített eredménye szerint végül

a berliniek voltak azok, akik a legolcsóbbnak vélték szülővárosukat.

via GIPHY

A Roadster fordítása szerint ehhez valószínűleg hozzájárultak az utóbbi időben hozott intézkedések, például a kilenc eurós - mai árfolyamon 3581 forintos - vonatbérlet, illetve maga a tény, hogy a német főváros messze nem olyan drága, mint az olyan világvárosok, mint London és New York.

A rangsor második helyét Glasgow, a harmadikat Athén foglalta el.

A felmérés során ugyanakkor egyéb kérdéseket is feszegettek, például az elérhető szabadidős tevékenységek számát és minőségét, a város szépségét, valamint a helyiek attitűdjét. Míg a szabadidős elfoglaltságok kínálatát dicsérték a berliniek, lakóhelyüket csak néhányan tartották szépnek vagy barátságosnak, polgártársaikat pedig leginkább durvának nevezték.