Számos érv szól amellett, hogy rendszeresen fogyasszunk almaecetet, hiszen azon kívül, hogy pénztárcabarát, nagyon egészséges is. Vízben feloldva akár már napi két kanál almaecet is sokat segíthet.

Ebben a sokoldalú konyhai alapanyagban, amely salátákat is feldobhat, rengeteg antioxidáns van. Béta-karotin tartalma, és az abból keletkező A-vitamin miatt elpusztítja a rákot okozó molekulákat. A gyulladások csökkentésében is segíthet, de a bőrünknek is jót tesz: rugalmassá teszi és frissíti a bőrt, ezért kitűnően lép fel az öregedés ellen.

Az almaecetnek baktériumölő hatása is ismert: 

vele gargalizálva elkerülhető a kellemetlen szájszag kialakulása, ráadásul még fogfehérítő hatással is rendelkezik.

Egy-két kanál ecet vízben feloldva segít a puffadás és a teltségérzet javításában. Továbbá enyhíteni lehet vele az enyhe megfázásokkor keletkező torokkaparást, irritációt. Túlzásba azonban nem szabad esni a fogyasztásával, mert káros mellékhatásokkal járhat. Módjával, vízzel hígítva szabad csak fogyasztani!

(Well&fit)