Igazi adrenalinbomba az El Salvadoriak forradalmi találmánya, a bike zipline. A hagyományos átcsúszópályát olyannak alkották meg, hogy biciklire pattanva kelhessenek át a levegőben a magaslati viszonyok szerelmesei.

A Magyarország méretének mindössze negyedén elterülő, csendes-óceán-parti ország messze földön híres vulkáni területéről. Többek között ezért, valamint kedvező klímája miatt is vonzó utazási célpontnak számít, ugyanis decembertől áprilisig szinte egyáltalán nincs csapadék, a nappali átlaghőmérséklet pedig átlagosan 26-27, az éjszakai 18 fok körül alakul.

Hegyvidékei miatt az ország izgalmas állat- és növényvilággal rendelkezik, sok más hellyel ellentétben itt az utóbbi 20 évben nemhogy csökkent, hanem nőtt az erdőségek területe. A vulkánok és a partszakaszok elképesztő látványt nyújtanak, nem beszélve a maja kultúra számos fellelhető emlékéről.

Az ide utazók a különleges helyi gasztronómiának is hódolhatnak, valamint temérdek izgalmas programon vehetnek részt. Egyedi élményt nyújt az Apaneca városában található Café Albania által üzemeltetett biciklis zipline pálya,

ahol vékony acélhuzalokon, egy labirintus felett tekerhetünk át egyik magaslati pontról a másikra.

Íme: 

(Földjáró)