Négy napon át díjmentesen élvezheti a közönség a Concerto Budapest Mozart Planet című koncertsorozatát. A zenekar augusztus 11. és 14. között összesen nyolc balatoni helyszínen adja elő Mozart műveit.

A Concerto Budapest első állomása Balatonföldvár lesz, ott este fél 8-kor a Bajor Gizi Közösségi Házban lépnek színpadra a formáció tagjai. Másnap a keszthelyi Kis Szent Teréz Plébánián folytatódik a koncertsorozat este 8 órától, majd Balatonalmádiban, Balatonkeresztúron, Balatonszemesen, Hévízen, Révfülöpön, valamint Vászolyon is fellép a zenekar. Zeneigazgatójuk, Keller András elmondta:

azért esett a választásuk Mozart műveire, mert azok minden hallgató számára örömet szereznek, mindenkit megszólítanak.

A Mozart Planet programjában két zenekari koncert és hat kamarazenei előadás szerepel. Az első két helyszínen a Jupiter néven híressé vált C-dúr szimfóniát, Klenyán Csaba szólójával az A-dúr klarinétversenyt, valamint a D-dúr szerenádot, közismert nevén a Serenata notturnát szólaltatják meg, melyben Környei Zsófia és az est karmestere, Keller András működik közre hegedűn.

via GIPHY

A balatonalmádi Szent Ignác templomban a D-dúr divertimento, a G-dúr duó és a Kis éji zene hangzik el, míg a balatonkeresztúri Szent Kereszt Templomban és hévízi Szentlélek Templomban a Kis éji zene, a Divertimento és az A-dúr klarinétverseny lesz hallható. A vászolyi Szent Jakab Templomban a Varázsfuvola nyitánya, az F-dúr divertimento, a c-moll adagio és rondó és a D-dúr fuvolanégyes csendül fel.

A koncertsorozat utolsó napján, augusztus 14-én ugyanezt a repertoárt hallhatja a nagyközönség a révfülöpi Munkás Szent József Templomban, a balatonszemesi Baptista Imaházban pedig a divertimento és a duó mellett az F-dúr oboanégyest adják elő.

(MTI)