Fordulatokkal teli, lebilincselő történetben mutatja be az iskolai zaklatások traumatikus kimenetelét, ezzel a társadalmi felelősségvállalás fontosságát az Ördög Tamás rendezésében készült Darázs című krimi.

Kiss-Végh Emőkével és Sodró Elizával a főszerepben, szeptember 30-án mutatja be a darabot a Delta Produkció a margitszigeti Kristály Színtéren. A minden 16. életévét betöltött személynek ajánlott előadásban két egykori osztálytárs újbóli találkozásának lehet tanúja a közönség.

A történet gócpontja a két nő közös iskolai múltjában gyökerezik, ahol a gyerekkori emlékek immár sérelmek és traumák lenyomataként köszönnek vissza,

és határozzák meg a felnőtt létüket, személyiségüket, ezzel együtt a jelenüket. Mindez pedig az elkerülhetetlen végzetük felé sodorja őket.

„Létezik egy bizonyos darázsfajta, ami csípésével olyan erős idegmérget juttat áldozata szervezetébe, hogy az percekre lebénul. Még egy ember is. Állítólag ez a csípés okozza az egyik legnagyobb és legelviselhetetlenebb fizikai fájdalmat. Fiatalkori traumák is lehetnek ennyire fájdalmasak? Mi mindenre vagyunk képesek, hogy szabaduljunk tőlük?”

– teszik fel a kérdést a készítők, akik úgy alkották meg a darabot, hogy az előadás során újra és újra feladni kényszerülünk előítéleteinket, míg végül bekúszik bőrünk alá a lényegi mondanivaló, a bullying, azaz az iskolai zaklatás.

A Delta Produkció legújabb előadását hosszú évekig játszották óriási sikerrel Londonban. Morgan Lloyd Malcolm darabját hosszú évekig játszották óriási sikerrel Londonban, a hazai rendezés a 40 éves Kőszegi Várszínház nyári programsorozatában mutatkozott be először. Mondanivalóját és műfaját tekintve hiánypótló előadás, amely segít felnyitni szemünket a szociális viszonyrendszerekben rejlő problémákra, mindannyiunk múltjában gyökerező, gyakran elhallgatott traumákra.

Célja, hogy az izgalmas, megrázó, de a humort sem nélkülöző előadás elgondolkoztassa a nézőket, napirendre helyezzen egy fontos témát és válaszokat találjon elhallgatott kérdésekre.