GettyImages-553790159

Bébifóka szökött be egy család otthonába

2022.08.22. 06:56

Macskát követve szökhetett be egy új-zélandi tengerbiológus otthonába a fiatal vízi emlős.

Betévedt a vendégszobába és a család kanapéján is elidőzött az Oscar névre keresztelt bébifóka, amely a tengerparttól mindössze 150 méterre, a Mount Maunganuiban található ház macskaajtaján keresztül, a cicát követve juthatott be a lakásba. Mint kiderült, két órát is eltölthetett az épületben az állat, mielőtt a ház asszonya felfedezte azt.

Phil Ross tengerbiológus felesége már reggel hatkor, edzésre indulva is furcsa zajokra lett figyelmes az autója mellől, ám azt gondolta, hogy csak egy kutya jár arra. A fóka végül a nő távozását követően jutott be a lakásba, ahol a házaspár gyerekei aludtak – írta meg a The Guardian.

Az a vicc, hogy ez tényleg az egyetlen családi vészhelyzet, amelyben jól jön egy tengerbiológus a házban. Elszalasztottam, pedig most brillírozhattam volna

– jegyezte meg Phil Ross, akinek macskája, Coco annyira megijedt, hogy a szomszédban keresett menedéket, és hazatérve is berzenkedett a földszinttől, ahol a bébifóka megfordult. A fiatal vízi emlőst végül egy kihívott vadőr fogta be és vitte vissza a tengerbe.

(MTI)