Maratoni hajvágásra készülnek Magyarország sztárfodrászai  a L’Oréal Akadémián  szeptember 5-én, hétfőn. A koraszülötteket támogató jótékonysági rendezvényen 12 órán át bárki bejelentkezhet egy frissítő hajvágásra.

A Redken CUT-A-THON karitatív eseményén a szervezők összesen 144 vendéget tudnak majd fogadni, akik egy 15 ezer forintos felajánlásért cserébe beülhetnek egy hazai sztárfodrász székébe, valamint egy hajápoló termékcsomagot is kapnak ajándékba. A befizetett összeggel a Plüss Kommandó Koraszülött Hadműveletének programját támogathatják a résztvevők. 

A koraszülöttség egyre nagyobb probléma szerte a világon, beleértve hazánkat is. Magyarországon minden 10. baba koraszülött, ezért speciális ellátásra van szükségük. Az alapítvány célja, hogy felszerelje a magyarországi koraszülött osztályokat biztonságot adó, pihe-puha babafészek csomagokkal, életmentő gépekkel, orvosi eszközökkel és berendezésekkel. 

A szeptember 5-ei rendezvényen egy kékfény-terápiás eszköz árának az összegyűjtése a cél.

Ez a fénytakaró a pici babáknál fellépő sárgaság megszüntetésében segít. A sárgaságot a magas bilirubin szint okozza, amely rendkívül káros hatással lehet az újszülött központi idegrendszerére, és mivel a bilirubin magától nem tud kiürülni a szervezetből, a kék fény segítségére van szükség ahhoz, hogy távozni tudjon.

A hajvágással egybekötött kezdeményezés célja összesen 2 millió 160 ezer forint összegyűjtése. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, az eseményen a hajvágás mellett pedig egyéb programokra is számíthatnak a vendégek. A NYX Cosmetics jóvoltából például lehetőség van sminktanácsadásra és sminkelésre is, illetve a La Roche-Posay ingyenes melanóma szűrést biztosít.

(Borítókép: Férfi fodrásznál. Fotó: Shutterstock)