Cikkünkből megtudhat pár módszert arra, hogyan javítsa koncentrációját és élénkítse memóriáját.

Vége van nyárnak és az emiatt lehangolt hangulatunkon a hűvösebb idő sem segít. Mind a munkahelyen mind pedig az iskolában fontos, hogy tudjunk koncentrálni, ugyanakkor nem muszáj azonnal az energiaitalokhoz fordulni, vagy több csésze kávét meginni. Szerencsére léteznek teljesen természetes gyógynövények, amelyek könnyen beszerezhetőek, sőt szinte minden háztartásban megtalálhatóak és segítenek a koncentrációban, illetve élénkítik a memóriát.

Azonban a természetesen a pihenést hosszú távon semmi sem helyettesíti és azt fontos figyelembe venni, hogy a krónikus fáradtság, dekoncentráltság akár betegségek jele is lehet. Ha gyógyszert szed, érdemes kikérnie a kezelőorvosa véleményét, mielőtt a gyógynövények alkalmazása mellett dönt.

Íme az 4 legjobb agyserkentő gyógynövény:

  • Matcha

A matcha az időben rendkívül népszerű lett főleg a nők körében. Nem csoda, hiszen javíthatja az energiaszintet, a fizikai teljesítményt, és csökkentheti a szorongást, ráadásul még a hangulatra és a libidóra is pozitív hatással lehet.

  • Zsálya

A zsályáról kimutatták, hogy étrend-kiegészítőként alkalmazva fokozza az éberséget és a figyelmet, illetve javítja a kognitív teljesítményt, például a memóriát.

  • Borsmenta

A borsmenta élénkítő hatással rendelkezik: javítja az energiaszintet és a hangulatot. Ezt a gyógynövényt kétféleképpen is bejuttathatjuk a szervezetünkbe. Egyrészt számos tea alapanyagja, amelyek fogyaszthatunk hidegen vagy melegen, illetve illóolajként is belélegezhetjük.

  • Rozmaring

Hasonlóan a borsmentához a rozmaringot is érdemes illóolajként cseppegtetni, ugyanis vizsgálatok szerint segít a kognitív feladatok végrehajtásában.

(Borítókép: Tea Fotó: GettyImages)